A piece of retreat and tranquillity in the heart of the village Saschiz, Mureș County. Choose your room, have a perfect sleep and enjoy the history of our small countryside area.
RACOS

RACOS

Dacă pomenești de Racoș la noi în comună, pomenești de lucruri prețioase – la propriu!

Locația e o escapadă perfectă de conectare la natură, la povești cu smarald și ape senine. Racoș este o comună în județul Brașov, la distanță de aproximativ 50 km de Saschiz.

De explorat 3 locuri minunate – Lacul de Smarald, Vulcanul Stins și Coloanele de Bazalt, toate aproape unele de celălate.

RACOS

LACUL DE SMARALD // VULCANUL STINS // COLOANELE DE BAZALT

Poza preluata de pe www.blogulmeudecalator.ro

VULCANUL STINS DIN RACOS

Vulancul din Racos este cunoscut ca fiind vulcanul cu cea mai recentă activitate de pe teritoriul României, chiar dacă ultima dată a erupt acum multe mii de ani în urmă. Ce este cel mai interesant, în urma erupției și a răcirii lavei, s-au format zgura, bazaltul și acea rocă poroasă numită piatra ponce.

Nimic spectaculos, o piatră ponce. Păi din piatra ponce locuitorii din Racoș și-au contruit casele. Castelul din Racoș este și el costruit tot din piatră ponce, dacă te-ntrebi!

Nu știi ce e piatra ponce? E piatra aceea cu care-ți cureți super bine călcâiele, de-ți lasă pielea fină!

Poza preluata de pe www.blogulmeudecalator.ro

Din craterul vulcanului Racoș a fost mult timp exploatată și zgura, însă acum zona este declarată arie protejată, așa că orice intervenție este interzisă prin lege. Te pătrunde până-n inimă când ajungi în fața peisajului!

De-o nuanță gălbuie/roșiatică/neagră, pământul este foarte arid și ai impresia că ești undeva pe o altă Planetă, nu pe Pământ.

Poza preluata de pe www.blogulmeudecalator.ro

LACUL BRAZI / LACUL DE SMARALD 

În Carierea de la Brazi se exploatau rocile bazaltice, pe vremuri. Ei bine, în interiorul fostei cariere s-a format Lacul de Smarald.

Localnicii spun că cei care lucrau la vechea carieră ar fi săpat până la pânza freatică și astfel bazinul s-ar fi umplut cu apă. Pe plăcuța informativă de pe malul lacului scrie însă că acestas-ar fi format în urma precipitațiilor acumulate, iar 80% din volumul de apă ar fi același de 20 de ani încoace.

Locul și lacul sunt unice. Culoarea apei de-o claritate sfășietoare și ecoul pe care nu ai cum să nu-l auzi, te transpun într-o altă lume. Cu toate că mulți oameni nu țin cont de asta, înotul este interzis așa că-ți recomandă să-ți bucuri doar ochii dacă ajungi aici!

La lac ajungi cu mașina sau pe jos, după ce vizitezi Vulcanul. Mergând pe jos ai ocazia să vezi întreg peisajul de deasupra, e de vis! Totul este semnalizat așa că nu te vei rătăci!

Poze preluate de pe www.blogulmeudecalator.ro

COLOANELE DE BAZALT

Despre Coloanele de Bazalt se spune că emană energii positive. O fi! Că cine nu s-ar simți bine să viziteze așa locații superbe!?!

La 5 minute distanță de Lacul de Smarald se regăsesc aceste coloane de basalt care sunt rezultatul scurgerilor de lavă și au o înălțime de 12-15 metri. Au o formă hexagonală, frumos cioplită de narura iar cățăratul pe ele este extrem de periculos și strict interzis!

Așadar, explorează și tu Racoșul și minunățiile sale! Ia apă, ceva de ronțăit dar cel mai important este să fii hidratat deoarece e câmp deschis, și începe călătoria! Sperăm să-ți fi fost de ajutor toate informațiile!

Lasă un răspuns