A piece of retreat and tranquillity in the heart of the village Saschiz, Mureș County. Choose your room, have a perfect sleep and enjoy the history of our small countryside area.
CICLOTURISM – TRASEE DE BICICLETA

CICLOTURISM – TRASEE DE BICICLETA

Ajungi în Transilvania și direct pui mâna pe o bicicletă sau chiar ai una deja pe capotă! Ai dreptate, pasionatule de călătorii! Transilvania este (și) de descoperit pe bicicletă!

Preluăm textul celor de la Colinele Transilvaniei care acordă multă atenție cicloturismului în Coline. Tot acolo, la ei pe site, găsești informații despre rutele de biciclit.

De asemenea, ai la îndemâna aplicatie mobila Zenithmaps. 

___________________________

Dacă adori să te plimbi pe două roţi şi să rămâi în formă, prin foarte multă mişcare, poţi hoinări în voie peste dealuri şi văi, urmând culmea de ape sau vechile drumuri de căruţe ce legau satele în Evul Mediu. Nivelul de dificultate al traseelor variază între uşor şi mediu, mulţumind pe toată lumea: pe cei care preferă plimbarea agale, pe începători, dar şi pe pasionaţii de viteză și de senzaţii de off-road veritabil (peste 100 de km sunt special amenajaţi în acest sens).  În total, ai la dispoziţie peste 500 de km de trasee marcate, care fac legătura între satele din Colinele Transilvaniei, urmând, în principal culmea de ape dintre râurile Târnava Mare şi Hârtibaci sau pe culmile din apropierea Luncii Oltului, de unde vei avea priveliști splendide spre creasta Făgărașului.

Traseele sunt disponibile în format tipărit în noua editie a hărţii realizată de Zenith Maps si cu aplicatie mobila Zenithmaps. 

IMPORTANT DE ȘTIUT: Fiindcă ești într-o arie protejată Natura 2000, cu tradiţie în creșterea animalelor, poţi întâlni atât animale sălbatice cât și câini care păzesc turmele de oi, vaci și bivoliţe. De aceea îţi recomandăm să fii însoţit de un ghid local cu experienţă.

Vrei să pleci la o drumeţie în deplină libertate? Încearcă traseele recomandate sau planifică-ţi singur traseul, cu track-uri GPS.

Vrei o experienţă personalizată? Contactează un ghid local sau una dintre agenţiile locale cu experienţă pentru detalii.

Aici ai toată informația.

Dacă vrei să știi care-s regiunile frumoase ale Transilvaniei, găsești aici împărțirea. Noi, de pe deal, de pe Târnave!

__________________________________________________________________

Dacă vrei să te abați puțin de la Saschiz, îți recomandăm traseul acesta minunat prin natură care de altfel este marcat Via Transilvanica.

Una dintre cele mai frumoase zone de vizitat pe două roți este și Sighișoara-Mălâncrav, un traseu de aproximativ 55km, pe care îl puteți face cu bicicleta ori de cate ori aveți nevoie de o doză de natură și de frumos.

Traseul este de dificultate medie și pornește din zona Rezervației Breite, de pe strada Ana Ipătescu, din dreptul panourilor de informare marcate cu „Colinele Transilvaniei”. Se urmărește marcajul cu linie roșie ce urcă în rezervație, iar la prima intersecție a marcajelor se continuă pe linia albastră, coborând spre localitatea Stejăreni și urmând marcajul albastru până în localitatea Criș. Aceeași bandă vă va urca pe culmile dealurilor și apoi vă va coborî spre Mălâncrav. 

Veți descoperi un traseu înconjurat de păduri și livezi ce strabat Platoul Breite, ecosistem unic în Europa, care adăpostește stejari seculari, veți trece prin vechiul sat săsesc, Criș, unde puteți face o oprire la Castelul Bethlen, reședință nobiliară renascentistă aparținând familiei Bethlen, construită între secolele XIV-XVIII.

De aici, la 31 km distanță se află Mălâncrav, un sat izolat, reamenajat prin asociația Prințului Charles, unde vegetația abundă și peisajul te absoarbe iar cultivatul pomilor fructiferi este o tradiție. 

Recomandăm câteva zile pentru a descoperi în tihnă acest colt de rai din inima Transilvaniei și a vă bucura de împrejurimi. Veți trece prin livezi, veți avea ocazia să admirați Conacul Apafi sau biserica fortificată aflată alături.

Veți descoperi țesăturile tradiționale săsești și românești și specialitățile culinare specifice zonei. Pentru întoarcere aveți două opțiuni: fie pe același traseu, prin natură, fie pe drumul asfaltat DC26, care trece prin localitatea Laslea și urmează direcția Daneș – Sighișoara. 

Aici întreg articolul de pe Travelminit.ro.

Lasă un răspuns